Proetnica

  • Years
  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/index.php/node/71
  • Proetnica - 2022 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2022
  • Proetnica - 2019 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2019

Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT.

Organizație centrală a minorității naționale 

Minoritate Națională

 

Petru Rares 7

720008 Suceava, jud. Suceava

Romania

372772459

secretariat@roasit.ro

www.roasit.ro

Președinte: Grosaru Ioana 

 

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. este o organizaţie etnică de drept privat cu statut de utilitate publică și reprezentare parlamentară, înființată în anul 1994. În cei peste 25 ani de la înființare a dobândit o mare experiență, desfășurând o bogată și diversă activitate pentru promovarea minorității pe care o reprezintă. Asumându-și misiunea de a răspunde nevoilor de păstrare a identității minorității etnice istorice a italienilor din România, a reușit să conserve și să pună în evidență valorile ei culturale.
Pentru îndeplinirea acestor obiective organizează: expoziții, festivaluri folclorice cu caracter interetnic și intercultural, saloane cu diverse teme (de muzică, literatură, istorie, evocări-comemorări, religie, tabere cu caracter instructiv-educativ, concursuri), acordă burse tinerilor talentați etc.

 

Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT.  participă la ProEtnica 2019 cu:

 

Ansamblu artistic

”Di nuovo insieme”  dans

 

 Iași, jud. Iași

 petre_susu@yahoo.com

 

Ansamblul de dansuri tradiţionale “Di Nuovo Insieme” reprezintă Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. şi continuă activitatea formaţiei “Il Levante”. În cei peste 20 de ani de existenţă, a participat cu succes la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, obţinând aprecierea publicului la fiecare apariţie scenică. Repertoriul ansamblului include dansuri din diferite zone ale Italiei, locuri de unde provin etnicii italieni din România. În ultimii ani, ansamblul “Di Nuovo Insieme” şi-a extins activitatea prin înfiinţarea unei formaţii de dansuri pentru copii. Aceasta se bucură de acelaşi succes, obţinând deja premii la concursurile naţionale şi internaţioanle la care au participat în ţări precum: italia, Grecia, Republica Moldova ş.a.

 

 

Stand de prezentare RO.AS.IT.

 

Stand de prezentare al asociației, cu materiale de promovare a activității asociației: reviste, ziare, pliante, cărți.