Proetnica

  • Years
  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/node/71
  • Proetnica - 2022 https://proetnica.ro/proetnica2022
  • Proetnica - 2019 https://proetnica.ro/proetnica2019

Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic

Organizație centrală a minorității naționale

Minoritate Națională

 

Sfânta Vineri 9-11

30202 București, jud. Sector 3

România

213111556

cultura@jewishro.org

www.jewishfed.ro

Președinte: Dr. Aurel Vainer

 

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic este organizaţia care reuneşte, în mod liber consimţit, Comunităţile Evreilor – Cultul Mozaic de pe teritoriul ţării. Federaţia se organizează şi funcţionează în mod autonom, în baza prevederilor Constituţiei României şi ale Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, ale reglementărilor în vigoare privind minorităţile naţionale, precum şi ale legislaţiei internaţionale la care România este parte.Pe lângă manifestările religioase specifice Cultului Mozaic, Federaţia, prin evenimentele pe care le organizează, are și statut etnic, cultural, social-caritabil şi educaţional. 


 

Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic participă la ProEtnica 2019 cu:

 

 

 

 

Ansamblu artistic

”Haverim”

Formație de dansuri evreiești și israeliene

 

 

Ansamblu artistic

”Hora”  

 București, jud. Sector 3

 shorn@fcer.ro

Grupul de dansuri populare israeliene HORA a fost înființat în 1996. De atunci a participat la numeroase manifestări culturale organizate de: Ambasada Israelului, Președinția României, Fundația Ronald S. Lauder, Universitatea București, Teatrul Evreiesc și alte organizații evreiești din România.

 

 

Ansamblu artistic

Bucharest Klezmer Band  Orchestră

 București, jud. Sector 3

 shorn@fcer.ro

 

Bucharest Klezmer Band, înființat în anul 2013 este condus de dirijorul Bogdan Lifșin și este trupa de muzică klezmer a Federatiei  Comunităților Evreiesti din Romania, proiect musical aflat sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn,  coordonatorul si managerul trupei.

Alături de Bogdan Lifșin (pian și acordeon) Bucharest Klezmer Band îi aduce în fața publicului pe Rodica Doija (vioară și voce), Sergiu Marin (chitară bas), Sorin Dobrotă (clarinet), CristianDragomir (percuție), Ionut Paduraru (Trombon), Mihai Pintenaru (saxofon), Carmen Hannah Iovițu, Geni Brenda Wexler și Arabela Neazi (voce).

Folosind ambele tipuri de muzică klezmer: tradițională și modernă, Bucharest Klezmer Band creează o lume muzicală fără frontiere, un flux continuu de sunet, în care stilurile muzicale amestecate perfect, devin în același timp clasice și modern dar și un stil familiar tuturor.

 

Ansamblu artistic

Or Neurim  Dans

Oradea, jud. Bihor

alexandrina_chelu@yahoo.com

Trupa de dansuri israeliene "Or Neurim" a avut activitate continuă din 2002 în prezent şi abordează dansuri precum: - evreieşti - hasidice - de nuntă - moderne - militare

Coordonator: Alexandrina Chelu

Coregraf: Futo Ildiko Illanit

 

 

Ansamblu artistic

B'nei Milu  Cor

 Brașov, jud. Brașov

 cristina.adina14@yahoo.com

 

Corul Comunității Evreilor din Brașov