Proetnica

  • Years
  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/index.php/node/71
  • Proetnica - 2022 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2022
  • Proetnica - 2019 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2019

PROETNICA 2023 – MINORITATEA MAGHIARĂ

ASOCIAȚIA CULTURALĂ KIKERICS coordonează și finanțează activitatea de instruire a dansului popular maghiar pentru cinci grupe de vârstă.

La Ediția din 2023, Asociația Culturală Kikerics este reprezentată de "Ansamblul de dansuri populare Kikerics, grupa de performanță".

Minoritatea maghiară din România.

Ansamblul folcloric Kikerics este format din elevi de la secțiile maghiare ale Colegiului Național Mircea Eliade și Gimnaziului de Stat Aurel Mosora din Sighișoara. Elevii sunt prezenți în fiecare an la multe fesivaluri folclorice din Ardeal  și au susținut mai multe turnee în străinătate (Ungaria, Germania). Ansamblul a fost ales printre cele mai bune trupe de dansuri neprofesioniste maghiare din România primind în fiecare an dreptul de a participa la concursul Antologia Dansului Popular Maghiar din România. Ansamblul se mândrește cu premiile obținute la concursuri internaționale (Zalaegerszeg - 2011, Keszthely – 2012) precum și cu invitații la prestigioase festivaluri internaționale. Repertoriul conține o gamă largă de dansuri populare maghiare, românești, țigănești și săsești din Transilvania precum și producții de dans-teatru. Sunt organizate, periodic, tabere de cultivare a talentului, concursuri și festivaluri folclorice, calitatea de invitați de onoare ai mai multor festivaluri reprezentând o recunoaștere deosebită a muncii membrilor ansamblului.  

 

Published On
Lun, 07/31/2023 - 10:13