Proetnica

  • Years
  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/index.php/node/71
  • Proetnica - 2022 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2022
  • Proetnica - 2019 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2019

Lansarea programului PROETNICA - Festival Intercultural – Sighişoara, ediția a XIX-a

Cel mai important festival intercultural din România ajunge, anul acesta, la a XIX-a ediție, dovedind, prin continuitatea sa, valoarea manifestărilor cultural-artistice și importanța constantă  acordată, în România, minorităților naționale.

Festivalul ProEtnica ediția a XIX-a  va avea loc în perioada 24-27 August 2023, la Sighișoara.

Programul evenimentului reuneşte momente de exprimare culturală a  organizaţiilor minorităţilor naţionale în domeniile: arta spectacolului (pe scena din Piața Cetății Medievale), prelegeri, conferinţe, dezbateri despre etnii şi convieţuire interculturală (sub genericul ”Agora dialogului intercultural”), mese rotunde despre literatura și cultura etniilor (în cadrul ”Salonului Literar”),   expoziţii, standuri de carte.

Serile festivalului se vor încheia cu concerte susţinute de artiști cunoscuți.

Programul ProEtnica - Festivalul Intercultural Sighișoara poate fi găsit la următorul link: https://proetnica.ro/sites/default/files/documents/2023/PROGRAM_ProEtnica_2023_1.pdf

Ediția a XIX-a a Festivalului Intercultural ProEtnica, Sighișoara este organizată de Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara. Evenimentul beneficiază de finanțare din partea Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii precum și din partea Consiliului Județean Mureș și a Ambasadei Republicii Federale Germania.

”ProEtnica este un festival de tradiție care, din 2001, a devenit un brand al dialogului intercultural în România și în Europa. Având ca scop principal consolidarea păcii sociale într-o societate stabilă, democratică și pluralistă, ediția de anul acesta oferă, încă o dată, o agora de manifestare etniilor conlocuitoare din România.” – declara, cu prilejul lansării programului ediției a XIX-a, Volker Reiter, directorul Festivalului.

 

Co-organizator

Consiliul Județean Mureș

 

Finanțatori

Departamentul pentru Relații Interetnice

Ministerul Culturii

Ambasada Republicii Federale Germania

 

Cu sprijinul

Agenția Națională pentru Romi

 

Sponsori

SEFAR

Hochland

 

Parteneri Media

TVR

Radio România
Radio România Actualități
Radio România Antena Satelor
Radio România Internațional
Radio România Târgu Mureș

RadioSon

Agerpres

Zi-de-Zi

Punctul

Cadran

Allgemeine Deutsche Zeitung

Hermanstädter Zeitung

Realitatea Evreiească

 

 

Published On
Sâm, 08/05/2023 - 10:13