Proetnica

  • Years
  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/index.php/node/71
  • Proetnica - 2022 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2022
  • Proetnica - 2019 https://proetnica.ro/index.php/proetnica2019

NATALIA INTOTERO: Pentru minorități, pe lângă limba maternă, se va da probă orală de limba română, la Bacalaureat

Miercuri, 19 aprilie, proiectele legilor educaţiei au intrat în dezbaterea Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, care urmează să elaboreze un raport cu privire la acestea până săptămâna viitoare. Asta după ce, săptămâna trecută, membrii comisiei au avut întâlniri cu reprezentanţi ai profesorilor, părinţilor, elevilor şi studenţilor, precum şi cu membri ai comunităţilor academice şi de afaceri şi cu autorităţile locale. 

Camera Deputaților

Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, susţine o evaluare printr-un singur examen şi consideră că liceele pot organiza clase cu un anumit profil printr-o probă de competenţă cu subiecte la nivel naţional. Ea insistă, totodată, pentru un examen de bacalaureat accesibil.
Natalia Intotero: „Ca probă oral limba română, pentru toţi elevii, inclusiv pentru minorităţi, pe lângă limba maternă; o singură limbă străină; apoi partea de scris; bacalaureat diferenţiat, în funcţie de domeniul pregătirii. Prima probă limba română, a doua probă să fie din domeniul specializării şi a treia probă la alegere.”

Published On
Mie, 04/19/2023 - 10:13