Proetnica

  • Proetnica - 2024
  • Proetnica - 2023 https://proetnica.ro/index.php/en/node/71
  • Proetnica - 2022
  • Proetnica - 2019

Proetnica

”Portrete în oglindă. Arc peste timp”

Dialog interetnic feminin: modele și povești de viață – ”Portrete în oglindă. Arc peste timp”. Opt traiectorii profesionale și de viață, multe peripeții și provocări, o serie întreagă de personalități considerate modele de către invitatele din cadrul proiectului ”Portrete în oglindă.

Aspect din ediția 2022 a Festivalului ProEtnica. Foto: Andreea Măiastra Aron.

 

 Arcuri peste timp” – acestea au putut fi cunoscute de publicul prezent pe 30 martie, la Goethe-Institut București, la dialogul interetnic feminin inițiat de Departamentul pentru Relații Interetnice și realizat în parteneriat cu Goethe-Institut și Redacția Alte Minorități a TVR.

 Cuvintele de salut au fost rostite de secretarul de stat al Departamentul pentru Relații Interetnice Laczikó Enikő Katalin și directorul Goethe-Institut București dr.Joachim Umlauf.

Coordonatorul Departamentului a amintit de importanța modelelor care le-au călăuzit pașii invitatelor la dialogul interetnic, adăugând că astfel de modelele sunt prezente în viața tuturor, acesta fiind și motivul pentru care Departamentul a inițiat acest proiect în parteneriat. ”Și la locul de muncă sunt înconjurată de femei puternice care nu doresc să devină, totuși reușesc să fie modele și exemple prin activitățile zilnice pe care le desfășoară cu entuziasm și dedicație” – a spus Laczikó Enikő Katalin, precizând și faptul că la acest eveniment deosebit dorește să participe, în continuare, ca o simplă spectatoare atentă la poveștile de viață și carieră din care se poate învăța multe.

Consilierul Secretarului de stat al DRI Oana Ionel a prezentat invitatele evenimentului: jurnalista armeană Andreea Barbu, etnologul slovac Adriana Fúriková, actrița evreică Roxana Guttman, redactorul cultural de televiziune maghiar Kacsó Edith, artistul vizual evreu Manuela Marcovici, actrița și regizoarea romă Alina Șerban, conferențiarul universitar german Laura Lăzărescu-Thois, respectiv conferențiarul universitar evreu Felicia Waldman.

Discuțiile au fost animate de inserții de imagini – fotografii și video-uri – considerate reprezentative de către cele opt invitate care au ”desenat” prin cuvinte traiectoriile lor deosebit de diferite. Depănarea de amintiri și relatarea de povești însemnate de viață au adus zâmbete pe fețele celor prezenți prin plasticitatea celor descrise.

Published On
Thu, 03/30/2023 - 22:13